2020-08-19 08:18:02• hírek • közlemény

Hat Szatmár megyei sportoló és művész is sikeresen pályázott a támogatásra

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató program 15. kiírásának pályázati eredményeit. Az 560.000 lejes támogatási alapból 607 fiatal részesül 203 nyertes pályázat révén. Tizenöt év alatt, 2006. óta, a támogatást nyert tehetséges fiatalok száma elérte a 2.765-t.

A nyertes pályázatok több mint fele első alkalommal részesül finanszírozásban: a sportban 54 pályázat a 108-ból, a művészetben pedig 32 pályázat az 56-ból. A 18 év feletti korcsoportban, melyben azok a fiatalok pályázhatnak, akik 18 éves koruk előtt már nyertek támogatást, az idén 39 pályázat van a kedvezményezettek listáján.


„A tehetség és a kimagasló teljesítmények kulcsfontosságú értékek a közösségek fejlődésében. 15 éve egy olyan stabil és állandó programmal veszünk részt a fiatal sportolók és művészek nevelésében és támogatásában, amelyet kiváló szakmai zsűrivel, a művészeti- és sportélet elismert személyiségeivel együttműködve valósítunk meg. A fiatalok rendkívüli képessége és az őket felkészítő tanárok, edzők elkötelezettsége minden évben meggyőz bennünket kezdeményezésünk hasznosságáról, illetve a folyamatos támogatás fontosságáról” - nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.


Az idei kiírás kedvezményezettjei között hat Szatmár megyei fiatal is van: 

  • Bartincki Attila - Karate Shotokan - Nagykároly
  • Oroian Alex - Vívás - Szatmárnémeti
  • Stier Alexa Dorottya - Zongora - Szatmárnémeti
  • Tătăran Amalia Alexandra - Vívás - Szatmárnémeti
  • Voropciuc Maria Izabela - Zongora - Szatmárnémeti
  • Mezinger Márton Zoltán - Vívás - Szatmárnémeti

Az idei kiírásra 523 pályázat érkezett, melyben 1.258 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást több mint 3.500.000 lej értékben. Az 560.000 lejes támogatási alapból a két szakmai zsűri javaslata alapján 607 tehetséges fiatal részesül 203 nyertes pályázat révén. A művészeti zsűri 56 pályázatot javasolt összesen 200.000 lej támogatásra, a sportban pedig 108 pályázat nyert 220.000 lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban a 140.000 lejes támogatási alapból 39 pályázat részesült.


„A program, 15 éves fennállása óta egyszerű és jól kiforrott szabályokkal működik. Ez egy lehetőség a tehetséges fiatalok számára támogatást szerezni saját tevékenységükhöz, illetve megtanítja őket megkeresni és megpályázni a rendelkezésükre álló más anyagi forrásokat is. Az utóbbi két évben online pályáznak, de a szervezők továbbra is folyamatos tájékoztatást és segítséget biztosítanak minden érdeklődőnek. A következők időszakban előkészítjük a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat, de már a 16. kiírásra is gondolunk. Azt javasoljuk a jövő május-júniusban jelentkezőknek, hogy idejében készítsék elő pályázatukat, mert a jól megalapozott és részletesen dokumentált pályázatok az esélyesebbek”. – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.


A programban olyan fiatal művészek és sportolók pályázhatnak, akik országos és nemzetközi versenyeken kiváló eredményeket értek el, és anyagi támogatásra van szükségük szakmai pályafutásuk folytatása érdekében. A részleges vagy teljes támogatást nyert pályázók névsora megtalálható  a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: